Beruházás 2021-2025

 

 

Sajtóközlemény

A Zalakerámia Zrt. 2004 óta a Lasselsberger cégcsoport tagja. Kevés olyan magyar márka van a hazai piacon, amelyről elmondható, hogy generációk ismerik és kategóriájában fennállása óta piacvezető.

Vállalatunk évről - évre a fejlesztésekben élen járva, folyamatosan bővítette portfólióját. Most azonban eljött az a pont, amikor nagy formátumú lapok iránti igényt csak külföldi gyártók tudják idehaza kielégíteni, így fejlesztenünk kell, hogy versenyképesek lehessünk velük. A 2021-2025 között megvalósuló, 22.084.035.000 Ft összértékű beruházás nyújtotta technológiai modernizáció lehetőséget ad felzárkózni a neves olasz, spanyol, távol keleti gyártókhoz. Lehetővé teszi a Zalakerámia márka újra pozicionálását a piacon, ami egyrészt a piaci részesedés tovább növelését is jelenti, másrészt lehetőség nyílik egy eddig „ismeretlen” piaci szegmens meghódítására, az úgynevezett luxuskategóriás, magas minőségű termékek gyártásával.
A beruházásnak köszönhetően a gyár jelenlegi 140 fős dolgozói létszáma számítások szerint közel 350 főre emelkedik, tehát plusz 210 dolgozóval gyarapodik a romhányi üzem állománya.

A beruházás keretein belül célul tűztük ki a kiszolgálási rendszer reformját. Ehhez a jelenlegi teljes raktározási és kiszolgálási struktúra átalakítása szükséges. Egy új, romhányi Logisztikai Központ létrehozásával emelhető a kiszolgálás színvonala.

Másfelől a Szakhatóságokkal, a Magyar Kerámia Szövetséggel, valamint a Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve cél egy olyan Oktatási központ létrehozása Romhányban, ahol kerámiához/kerámia burkolatokhoz kapcsolódó szakmák akkreditált képzése zajlik a hosszú távú szakképzett munkaerő utánpótlás rendelkezésre állásának céljából.

Teljes sajtóközlemény letöltése